MANZANILLA

 

       

Synopsis                                    

 

Internationaal privédetective Wolfgang reist af naar de Costa de la Luz in het Spaanse Andalusië voor een delicate undercoveropdracht.  Hij belandt in een stad die zindert van de jaarlijkse sherryfeesten.

Hij werkt vanuit een discrete plek in de visserswijk, waar armoede en bijgeloof hand in hand gaan. Zijn doelwit is de van corruptie verdachte politiecommissaris Gordillo. Het onderzoek leidt naar een uiterst prestigieuze villawijk waarvan de bewoners meer dan gemiddeld op hun privacy zijn gesteld. Zijn opdracht wordt pas echt ingewikkeld als hij betrokken raakt bij de raadselachtige verdwijning van een kleuter. Het spoor leidt naar een oud geslacht van sherrybaronnen waar Gordillo kind aan huis blijkt te zijn. Bijgestaan door Julia, zijn geliefde, infiltreert  hij in deze familie met haar majestueuze bodega, waar een ondoorgrondelijke keldermeester de scepter zwaait over eeuwenoude vaten Manzanilla. Wolfgang raakt er van overtuigd dat ze een geheim hebben dat ze koste wat kost willen bewaren.

Ook de statige rust van de villawijk blijkt schone schijn: de bewaker wordt neergeslagen,  dreigementen en afpersing blijken onderdeel van het dagelijkse ritueel van de bewoners. Bovendien wordt Wolfgang  belaagd door een onvoorspelbare vijand die het op zijn leven gemunt heeft….. 

Tegen de achtergrond van de Feria en zijn opzwepende flamencomuziek schetst Ellen G. een stad in Andalusië waar niets nog is wat het lijkt. De enige zekerheid is de alles verschroeiende hitte, de zilte geur van de oceaan en de onberispelijke kwaliteit van het gouden vocht Manzanilla

Deze nieuwe pageturner is niet enkel buitengewoon sfeervol, maar paart snijdende spanning  aan zinderende passie

 

De pers over Manzanilla:

Bekijk de persreacties bij Recensies

Technische data:

Eerste druk               :   mei 2014
ISBN                        :  978 94 6001 255 6  
Uitgever                    :  VRIJDAG (www.uitgeverijvrijdag.be)
Prijs                          :  € 22,95

E-book                     :  € 9,99
Omslagontwerp         : Mulders van Meurs

 

Volg uitgeverij VRIJDAG ook op Facebook en Twitter.

 

 
 
e-mail: ellengerretzen@yahoo.com | Facebook : Ellen Gerretzen | Twitter : @ellengerretzen